Sınavsız ikinci üniversite bölümlerine kimler başvurabilir?
* Lisans programlarını tamamlayan veya lisans programlarına devam eden/başlayan öğrenciler, ikinci üniversite bünyesinde sınavsız Ön Lisans veya Lisans Açıköğretim programlarını seçebilirler.
35 yaş üstü sınavsız üniversitede hangi bölümler var 2024?
2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren, yükseköğretim kurumlarında “ikinci üniversite” programı kapsamında açık öğretim “Çocuk Gelişimi, Felsefe, Sosyoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı” programlarına sadece lisans düzeyinde 35 yaş ve üzeri mezunlar kayıt yaptırabilecek.
Sınavsız ikinci üniversite için YKS şart mı?
Sınavsız 2 üniversite şartı sistemidir. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen şartları sağlayamayan bireylerin üniversitede okuyabilmeleri için YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonucu ile değerlendirilmeleri gerekmektedir.
Sınavsız ikinci üniversite hakkı kaç defa verilir?
İkinci Üniversite programı kapsamında, aynı anda birden fazla açık eğitim programına başvurma olanağınız bulunmaktadır. Bu program, birden fazla alanda eş zamanlı eğitim alarak kariyerinizi ve ilgi alanlarınızı genişletme fırsatı sunmaktadır. Toplamda üç kez okuma hakkınız bulunmaktadır.
Sınavsız ikinci üniversite yaş sınırı var mı?
Üniversite Yönetim Kurulu’nun kararına göre, ikinci üniversite kapsamında 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren Felsefe, Sosyoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı programlarına sadece lisans düzeyindeki lisans mezunları, 35 yaş ve üzeri olarak kayıt yaptırabilecek.
4 yıllık bitiren 2 yıllıktan atanabilir mi?
Lisans derecesi sahipleri, ön lisans derecesi seviyesinde KPSS sınavına girerek ön lisans derecesi gerektiren pozisyonlara başvurabilirler. Ancak, “2 yıllık bir öğrenci 4 yıllık mezun olabilir mi?” sorusunun cevabı temelde hayırdır. Lisans derecesi sahipleri, ön lisans derecesi gerektiren pozisyonlara doğrudan atanamazlar.
30 yaş üstü sınavsız üniversite hangi bölümler?
YAŞ SINIRLAMASI OLAN BÖLÜMLER YÖK’ün Anadolu, Atatürk ve İstanbul Üniversitelerine gönderdiği yazıya göre, çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili edebiyatı alanlarındaki açık öğretim programlarına yalnızca 35 yaş ve üzeri lisans mezunları kayıt yaptırabilecek.
AÖF’de yaş sınırı var mı?
Diğer açık öğretim programları için mevcut başvuru devam edecektir. YÖK’ün kararı yalnızca belirli programları etkilemektedir. Diğer tüm açık öğretim programları için mevcut prosedürler aynı şekilde devam edecektir. Bu programlara başvurmak isteyen adaylar için yaş sınırlaması veya ikinci bir üniversite diploması şartı yoktur.
Sınavsız 2 üniversite Kayıtları Ne Zaman 2024?
Online başvuru ve kayıt tarihleri: 16 Temmuz 2024 Salı günü saat 10:00’da başlayıp 21 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 17:00’de sona erecektir. Başvurular yukarıdaki adresten e-devlet şifresi kullanılarak yapılacaktır.
Sınavsız 2 üniversite Ücretli mi?
Hayır, ücretsiz değil. Okulun dönem ücretlerini ödeyerek ikinci üniversitede öğreniminize devam edebilirsiniz.
Sınavsız ikinci üniversite sınavları online mı?
Sınavlar Türkiye ve dünyanın farklı bölge ve şehirlerindeki sınav merkezlerinde online ve/veya şahsen yapılmaktadır.
AÖF kayıt ücreti ne kadar 2024-2025?
2024 AÖF kayıt yenileme ücretleri ne kadar? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı kayıt ücretlerini önemli ölçüde artırdı. Geçtiğimiz yıl 1.180 lira olan sezonluk ücret bu yıl yüzde 69 artarak 1.995 liraya çıktı.
İkinci üniversiteye kimler başvuramaz?
Açıköğretim, Ekonomi ve İşletme fakültelerinde lisans veya ön lisans programına kayıtlı olan öğrenciler ikinci üniversiteye kayıt yaptıramazlar. Çünkü Açıköğretim sistemine göre eğitim veren fakültelerde aynı anda iki lisans programını okumak mümkün değildir.
Tıbbi sekreterlik açıköğretim başvuruları ne zaman 2024?
Yeni Kayıt2024-2025 Akademik Yılı için Çevrimiçi Başvuru ve Kayıt Prosedürü*Çevrimiçi Başvuru ve Kayıt Prosedürü19 Ağustos 2024 Pazartesi – 2 Eylül 2024 PazartesiÇevrimiçi Başvuru Adresi
AÖF ikinci üniversite okuyanlar DGS’ye girebilir mi?
Alınacak farklı derslerin listesi için buraya tıklayın. Açık eğitim dahil olmak üzere dört veya daha fazla yıllık eğitim süresi olan programlardan ön lisans derecesi almış veya alacak olan kişiler 2024-DGS’ye başvurmaya uygun değildir.
İkinci üniversite şartı nedir?
İkinci üniversite nedir? Bir üniversiteden mezun olan veya halen öğrenim görenlerin İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim programlarına sınavsız kayıt yaptırabildikleri sisteme ikinci üniversite diyoruz.
İstanbul Üniversitesi 2. üniversite kayıtına kimler başvurabilir?
İkinci Üniversite Başvuru Şartları Yurt dışında üniversite öğrenimini tamamlamış ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nca denklik belgesi ile diploması onaylanmış olan herkes, ikinci üniversite kapsamında sınavsız olarak fakültemize başvuruda bulunabilir.
Sınavsız 2 üniversite Kayıtları Ne Zaman 2024?
Online başvuru ve kayıt tarihleri: 16 Temmuz 2024 Salı günü saat 10:00’da başlayıp 21 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 17:00’de sona erecektir. Başvurular yukarıdaki adresten e-devlet şifresi kullanılarak yapılacaktır.
Sınavsız lisans tamamlama kimler başvurabilir?
Kimler başvurabilir? İki yıllık ön lisans programını tamamlayan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) girerek veya DGS almadan lisans derecesine başvurabilirler. Ön lisans eğitimini 5 yıldan fazla bir süre önce tamamlayan öğrenciler lisans tamamlama programlarına giremezler.